S14

Vianočné pečivo

Čas do Vianoc sa kráti, a preto si my žienky oprašujeme klasické recepty na sviatočné pečivo.

Toto drobné a chutné pečivo, ktoré zdobí naše stoly počas najkrajších sviatkov v roku síce pôsobí jednoducho, ale pripraviť dobré cesto nie je hračka. Aj my amatérske cukrárky sa s touto výzvou každý rok odvážne popasujeme a okrem klasík pripravíme aj vždy niečo nové.

Pre tento článok som si vybrala recept na vanilkové rožky, bez ktorých by Vianoce ani nemohli byť.

Ingrediencie, ktoré budeme potrebovať:

  • 300 g hladká múka
  • 70 g práškový cukor
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • 160 g mleté orechy
  • 200 g maslo
  • 2 ks vaječný žĺtok
  • práškový a vanilkový cukor na obaľovanie

Postup na prípravu vanilkových rožkov:

  • Do misy si preosejeme múku a práškový cukor. Následne pridáme vanilkový cukor, mleté orechy, maslo nakrájané na kocky a vaječné žĺtky. Rukami vypracujeme cesto. Pripravené cesto dáme na hodinu do chladničky odležať. 
  • Z cesta oddeľujeme kúsky, z ktorých následne tvarujeme “rožky”. Tie ukladáme na plech vyslaný papierom na pečenie. 
  • Pripravené rožky pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 10 minút. 
  • Upečené rožky nakoniec obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru. 

Prajem Vám dobrú chuť!

Vanilkové rožky bez orechov, recept | Tortyodmamy.sk

Zdroj: https://tortyodmamy.sme.sk/recept/drobne-pecivo/vanilkove-rozky-bez-orechov

Autor: N.R.

Pridaj komentár